”JUOKSU EI LOPU KOSKAAN”

KAIKEN TAKANA ON MATTI

Matti Tennilä on intohimoinen juoksija niin radalla kuin maastossakin. Monivaiheinen urheilu-ura sai alkunsa jo 12 v. jolloin valmentajina ja innostajina toimivat isä Mauri ja opettaja Urpo Haataja, joilta hän muistaa saaaneensa syntymäpäivälahjana molemmilta piikkarit. Niiltä ajoilta kehittyi innostus juoksulajeihin. Teini-ikäisenä Matti lukeutui Suomen nopeimpiin pikajuoksijoihin.

70-luvulla Posion Pyrinnön kuuluisaan yleisurhelijoiden Jokkerit-talliin Matti sai kutsun pikajuoksumenestyksien ansiosta. Tallin valmentajana toimi Jouko Elevaara.
Noilta vuosilta on muistissa monia hyviä kilpa- ja treenikavereita mm Aholan veljekset Mikko, Kyösti ja Erkki ja Matti Karjalainen, sekä kansainvälisesti menestynyt Kaarlo Maaninka, jonka kanssa kisataan vieläkin Seniori-sarjoissa.

Nykyisin kestävyysjuoksun erikoisseuraa Rovaniemen Roadrunnersia edustava Matti Tennilä innostui uudelleen kilpajuoksusta 48-vuotiaana. Suomen mestaruusmitaleja on tullut veteraanien kisoista 1.500m, 5.000m, 10.000 m ja Puolimaraton matkoilta.
Samoin monia SM-joukkuemitaleja yhdessä Kauko Tuiskun kanssa. Hyviä sijoituksia ja useita joukkuemitalejakin on tullut ulkomailtakin EM- kuin MM-kilpailuista.

Matin Maastot juoksutapahtuman ideoijana ja puuhamiehenä Matti pyrkii innostamaan ihmisiä ja eritoten nuoria juoksu-urheilun pariin.

Miehen mottona onkin nykyään ” Juoksu ei lopu koskaan” jos vain terveyshuolto pelaa.